ное. 282014
 

Отворено писмо

От

Управителния съвет на Софийското офталмологично дружество

Уважаеми колеги офталмолози и специализанти по офталмология,

През последните години сме свидетели на безброй личностни конфликти и желания на определени фигури да се изявяват като лидери на гилдията чрез организирането еднолично на различни научни събития.

Уви, тези събития все по-често са с ниска посещаемост и оскъдна познавателна стойност.

Необходимо ли е да подкрепяме тези безбройни изяви?

Трябва ли да ставаме свидетели на междуособици, които не носят градивни промени за гилдията ни?

Имайки предвид финансовото състояние на средностатистическия българин, смятаме ли, че е по джоба на всеки един от нас да посещава 4 до 6 събития в различни градове от държавата годишно? А дали това е необходимо?

Ние смятаме, че е крайно време да има едно единствено събитие за нашата малка държава и нашата все по-намаляваща гилдия.

Нека се обединим и да създадем единна организация на всички офталмологични събития, както е по цял свят. Нека има едно събитие, в което всички притежатели на фондации, асоциации, съюзи и дружества да участват с тематични сесии, без да заклеймяваме който и да е от тях.

Предложението на ръководството на Софийското Офталмологично дружество е да се инициира организацията на общ за всички научен годишен форум,  да се избере екип за организирането му от нови млади личности, които до сега не са участвали в тайните и явни конфликти между притежателите на дружества, асоциации, фондации и съюзи.

Нека се обединим в името на офталмологията, в името на бъдещото развитие и в името на качественото усъвършенстване на познанията, както на специалистите, така и на специализантите.

Нека направим така, че новозавършилите лекари имат мотивация да останат и работят в България, а не да търсят реализация в чужбина.

Управителен съвет на Софийско Офталмологично дружество:

Лъчезар Войнов,

Ива Петкова,

Ботьо Ангелов,

Георги Ранков,

Илиян Шандурков

Sorry, the comment form is closed at this time.